Geschiedenis van gouden oorbellen

Je kunt tegenwoordig goedkoop online gouden oorbellen bestellen via ikbensieraden.nl, vroeger was het niet zo eenvoudig als nu. Oorbellen bestaan al duizenden jaren, toen waren het al gouden oorbellen, en ook zilver of brons. We nemen een reis terug in de tijd, op zoek naar de reden waarom gouden oorbellen voor dames zo populair waren, en nog steeds zijn. Via ikbensieraden.nl kun je goedkoop online gouden oorbellen bestellen, ga direct naar de webshop voor de laatste aanbiedingen!

Gouden oorbellen bestaan langer dan je denkt

Al enkele millennia voor Christus werden er gouden oorbellen gemaakt door de Minoanen. Zilver en brons waren destijds ook al populair voor gebruik in sieraden. In de Bijbel wordt ook verwezen naar gouden oorbellen, de Israëlieten moesten oorbellen en andere sieraden van hun zonen en dochters verzamelen opdat Aaron een God voor hen zou maken. Ook in Egypte werden oorsieraden gedragen door kinderen, niet door volwassenen.

Gouden oorbellen voor heren

In de zestiende eeuw waren gouden oorbellen populair bij de “dappere” mannen, ook in de scheepvaart droegen schippers vaak een gouden oorbel als levensverzekering. Wanneer de man op een lange reis zou sterven was het goud voor de vrouw en kinderen. Mannen droegen in deze tijd meer sieraden dan vrouwen, die omslag naar dames is later gekomen.

Gouden oorbellen voor dames

In het midden van de twintigste eeuw werden gouden oorbellen vooral gedragen door vrouwen. Tienermeisjes hielden speciale feestjes waarbij ze gaatjes prikten bij elkaar. Dit is ook te zien in de film “Grease” uit de jaren zeventig, deze film speelt zich af in de jaren vijftig.

Hippies met oorbellen

Eind jaren zestig droegen hippies vaak oorbellen om een statement te maken, maar die sieraden waren vaak niet van goud. In deze tijd kwamen er steeds meer artsen die gaatjes prikken als dienst aanboden. In Manhattan begonnen juweliers ook met het prikken van gaatjes, zo konden ze meer gouden oorbellen verkopen.

Overal oorbellen

Vanaf de jaren zeventig zijn gouden oorbellen voor dames eigenlijk standaard geworden. Daarnaast werden er op steeds meer plaatsen op het lichaam piercings aangebracht, vaak van staal. Meerdere oorbellen in één oor werd ook in die periode steeds populairder in het Westen. In Costa Rica zie je vaak dubbele oorbellen in het oor bij baby’s.

Online gouden oorbellen bestellen

Nu hebben sieraden vooral een decoratieve waarde, het is een manier om jouw karakter te uiten. Via ikbensieraden.nl kun je goedkoop gouden oorbellen bestellen, je hoeft niet meer te kiezen voor één paar omdat gouden oorbellen online heel goedkoop zijn. Bekijk direct alle sieraden op ikbensieraden.nl, de leukste webshop voor gouden oorbellen, kettingen en andere mode accessoires.