Hier zijn ze dan: de kinderkleding trends van het voorjaar van 2019

Yes! Het voorjaar is nu echt begonnen. Hier worden wij natuurlijk super blij van, want het betekent dat de zon weer gaat schijnen, de bloemetjes gaan bloeien, de temperaturen zullen langzamerhand stijgen én het is tijd voor nieuwe kleding. Ook de kinderen zullen weer lekker buiten gaan spelen en daar hebben ze natuurlijk goede kleding voor nodig. Ben jij benieuwd naar  de kinderkleding trends van dit voorjaar? Lees dan snel verder.

Trends voor meisjes

Waar het eerder allemaal om super stoere kleding leek te draaien voor jonge meiden, lijkt schattig en lief nu meer de trend te zijn. Stoere spijkerbroeken worden omgewisseld voor rokjes en jurkjes, en leren jasjes worden vervangen door vesten en bodywarmers. De kleuren variëren van lichtroze, lichtgeel en lila. Daarnaast zien we super veel pastelkleuren.

Maar ook veel verschillende printjes die het erg goed dit jaar, denk aan stippeltjes, streepjes, bloemetjes, maar ook dierenprint of bijvoorbeeld een print van afgedrukte emoticons zoals kroontjes, smileys of kerssen.  Een goed voorbeeld hiervan vind je tussen de nieuwe collectie van Quapi, zij lijken helemaal up-to-date te zijn wanneer het op de nieuwste trends aankomt.

Trends voor jongens

Jongenskleding is zoals vanouds gewoon lekker stoer! We zien veel donkere kleuren zoals zwart, donker blauw, donker groen en grijs. Bij de jongens doen printjes het ook goed, voornamelijk de legerprint lijkt favoriet. Daarnaast is het erg opvallend dat de spijkerstof weer helemaal terug is in 2019. Van spijkerjasjes tot spijkerbroeken, en bij de meisjes spijkerrokjes en spijkerjurkjes. Spijker is een stof die van nature stoer oogt, omdat het een beetje een industriële look creëert. Daarnaast is spijker eigenlijk met alles goed te combineren, alle kleuren staan goed bij de spijkerstof! Bij Vingino vind je voor de kinderen de beste kwaliteit als het op spijkerstof aankomt. Zij begonnen dan ook als een denim-only merk, maar zijn snel uitgegroeid tot een van de grootste kinderkleding merken in Europa!