Hoe stijl je een bloemenjurkje?

Bloemenjurkjes zijn uit zichzelf al vrij opvallend. Kijk bijvoorbeeld naar de jurkjes van King Louie. Het is dan ook een hele uitdaging om ervoor te zorgen dat de accessoires die je erbij draagt erbij matchen en niet ervan afleiden.

Sieraden

Aangezien bloemenjurkjes vaak licht en opvallend zijn gekleurd, is het not done om deze te combineren met kleurrijke sieraden. Kies juist voor sieraden die worden gekenmerkt door een subtiele en simpele look. Een statement sieraad kan ervoor zorgen dat deze clashed met de kleuren van je bloemenjurkje. Goede opties zijn simpele oorbellen of studs of een dunne ketting met een niet te opvallende hanger. De belangrijkste regel is: less is more. Houd je sieraden simpel, een beetje traditioneel en klassiek.

Schoenen

Een outfit staat of valt bij passende schoenen. Blijf absoluut weg van schoenen met een bloemenprintje. Goede keuzes zijn neutrale sandalen, wedges of stilettos. Je kunt er ook voor kiezen om de kleur van je schoenen te laten matchen met één van de donkere tinten van je jurkje. Een ander hip idee is om je bloemenjurk te combineren met enkel zwarte accessoires. Door zwarte accessoires, zoals stilettos, een dunne zwarte riem of een zwarte tas toe te voegen aan je outfit, creëer je een verleidelijke mix van chic en hip.

Handtassen

Goed advies is om de kleur van je handtas te laten matchen met de meest prominente kleur van je jurk. Als dit te schreeuwerig overkomt, kun je ervoor kiezen om een handtas in een primaire kleur te nemen, zoals blauw, zwart, wit, of bruin. Als je bloemenjurkje bestaat uit slechts 2 kleuren, kun je ervoor kiezen om een tas te dragen in een contrasterende kleur, zoals bijvoorbeeld rood. De jurkjes van Tante Betsy passen hier goed bij.

Riemen

Een riem is een accessoire dat veel contrast en kleur kan toevoegen aan een bloemenjurkje. Een zwart-wit bloemenjurkje werkt bijvoorbeeld erg goed met een contrasterende kleur als blauw of rood. Bij een jurkje met meerdere kleuren kun je er één uitkiezen en laten opvallen door voor een riem in dezelfde kleur te kiezen.

 

Zie ook eens:

smashed lemon