Instagram Influencer Marketing: visuele invloed

Instagram Influencer Marketing: visuele invloed Als bedrijf ben je altijd op zoek naar nieuwe en innovatieve manieren om het bedrijf, een nieuwe vestiging of een nieuw product te promoten. Dankzij de gestage groei van social media sites is er tijdens de recente jaren weer een nieuwe manier ontstaan om bedrijven aan de man te brengen. Immers spendeert menig persoon inmiddels vele uren van de dag online. Van jong tot oud, inmiddels beschikt bijna iedereen wel over een Facebook account en ook diverse andere social media sites worden inmiddels druk bezocht. Zo ook Instagram, het visuele broertje van Facebook. Hieronder wordt meer verteld over Instagram en waarom Instagram Influencer Marketing een interessante toevoeging aan de marketingmix van menig bedrijf is.

Wat is Instagram en wat maakt dit zo interessant?

Er zullen weinigen van ons zijn die inmiddels niet bekend zijn met Instagram, maar het kan natuurlijk zo zijn dat je niet zo’n grote fotograaf bent en daardoor deze social media site gemist hebt. Daarom deze uitleg: Instagram is een social media site met een nadruk op visuals zoals foto’s en korte video’s (maar vooral foto’s). Een user plaatst in een handomdraai afbeeldingen online, welke bekeken kunnen worden door de volgers van deze content creator. Wanneer een user zijn profiel op openbaar zet, kan iedereen de geplaatste foto’s bekijken. Hierdoor kan ook Instagram Influencer Marketing plaatsvinden.

Wat is Influencer Marketing op Instagram?

Misschien heb je er al wel eens van gehoord: content creators met een groot bereik worden ingezet om een bedrijf, merk of nieuw product te promoten op hun profielpagina. Dit zijn zogenaamde Influencers, users met een relatief groot publiek die invloed kunnen uitoefenen op hun volgers. Zo werkt het bij Instagram Influencer Marketing ook. Aan de hand van hun content promoten deze Influencers verschillende aspecten van jouw bedrijf. Heb je een nieuw logo en wil je dat mensen hier bekend mee geraken? Dan gebruik je Influencers om de juiste doelgroep te bereiken. Wil je de naamsbekendheid van jouw merk optimaliseren? Dan schakel je een topinfluencer in die de beschikking heeft over een groot aantal volgers, zodat veel mensen bereikt zullen worden. Er zijn een hoop mogelijkheden voor bedrijven wanneer zij gebruik maken van Instagram Influencer Marketing.

Hoe kan een Influencer Marketing Agency je hierbij helpen?

Influencer Marketing is groeiende, het wordt een steeds belangrijk aspect van de marketingmix die bedrijven voor handen hebben. Juulr kan je helpen bij het inzetten van Instagram Influencer Marketing (en marketing op diverse andere social media sites). Juulr schetst een profiel van jouw bedrijf en de beoogde doelgroep die bereikt dient te worden, aan de hand waarvan Juulr op zoek gaat naar Influencers die op dit geschetste profiel aansluiten. Zo optimaliseer je de Instagram Influencer Marketing.

Dankzij de visuele representatie van de content op Instagram is dit een ideale social media site voor het uitvoeren van Influencer Marketing. Content creators hebben een grote invloed op hun volgers, wat ideaal is voor het promoten van diverse aspecten van jouw bedrijf. Van een nieuw logo tot aan een rondleiding door een nieuwe vestiging, via Instagram kun je het allemaal representeren.

Bron: Influencer Marketing Bureau