Retro kleding is weer terug van weggeweest

Het mag weer! Retro kleding is een hele nieuwe trend geworden. Dat is tenminste te zeggen, voor de vrouwen. Op dit moment zijn er genoeg website te vinden die vintage en retro kleding aanbieden. Dat betekend vrolijke jurkjes, petticoats en tuinbroeken. Aangevuld met natuurlijk de bijpassende accessoires zoals gek gekleurde schoenen en kettinkjes. Vooral de jaren vijftig laten hierin weer helemaal hun oorsprong zien. Misschien komt dat wel omdat we als vrouw er toch stiekem naar verlangen er mooi uit te zien. En laten we even eerlijk zijn, de echte swing jurken laten ons nou eenmaal meer vrouw voelen dan een strakke spijkerbroek. Maar niet alleen de jurken hebben hun weg naar de winkel terug gevonden. Er is ook vraag naar de broeken uit die periode. De hoog opgetrokken broek hoort zeker in dit rijtje thuis. En die vind je niet alleen maar in een webshop. Ook in de grotere steden komen er steeds meer boetiekjes waar je echte retro kleding kunt kopen.

Maar wanneer trekken we dit dan aan?

Dat we helemaal weg zijn van deze kledingstijl is inmiddels wel bewezen, maar trekken we dit ook aan in ons dagelijkse leven? Spijkerbroeken zijn inmiddels zo geïntegreerd in onze maatschappij dat deze niet meer weg te denken zijn uit het dagelijkse beeld. Daarbij beweegt dat nou eenmaal makkelijker dan een wijd uitlopende jurk met hoge hakken eronder. De hoge broeken dragen we wel. De echte retro broeken zijn vaak van stof gemaakt. Hierdoor hebben ze vrolijkere kleuren dan een eentonige spijkerbroek. Combineer dit met een paar passende hakken en jij bent klaar voor je werkdag. Ook de pencil en a-lijn jurken zouden geschikt zijn voor een doordeweekse dag. De uitgesproken kleuren brengen gelijk wat vrolijkheid met zich mee, waardoor jij je beter door een lange werkdag kunt slepen. Swing jurken die met een petticoat gedragen horen te worden laten we vaak in de kast hangen totdat we ze nodig hebben voor een feestje. Dan voelen we ons namelijk wel op ons gemak als we helemaal zijn uitgedost.

Retro kleding voor mannen.

Bij retro kleding deken we vaak direct aan de jurken die in de eerste helft van de twintigste eeuw werden gedragen. De kleding voor mannen vergeten we vaak een beetje. En is die eigenlijk ook wel zo spannend? Aan het begin van vorige eeuw droegen de mannen vaak een kostuum of ander pak. Na de tweede wereldoorlog werd dit ook niet veel anders dan blouses en hoog getailleerde broeken. Laten we even wel zijn, waarschijnlijk ziet er niemand op de wachten om een man terug te gaan zien in een geruite blazer, te hoge pantalon met daaronder witte sokken. Daarom zijn er wel shops die retro mannen kleding verkopen, maar het aanbod hierin is vaak beperkt tot een kleurige blouse en hoge spijkerbroek. En misschien is dat ook maar beter zo. Dan kunnen de vrouwen zich uitleven met al het moois dat retro kleding te bieden heeft.