Vijf tips voor een stressloze vakantie

Nu het zonnetje volop schijnt staat het vakantieseizoen bijna voor de deur. Griekenland, Spanje of de Dominicaanse Republiek, de bestemming maakt niet uit. Een vakantie draait allemaal om ontspanning. Dagelijkse taken achterlaten om lekker te genieten. Hieronder vind je een aantal tips om te zorgen voor de optimale reis zonder stress.

Lijstjes, lijstjes en nog meer lijstjes

Op vakantie gaan brengt het nodige geregel met zich mee. Om te zorgen dat het stressniveau beperkt blijft is voorbereiding key. Een checklist is hierbij een handige tool. Zo weet je precies wat mee moet in de koffer. Vergeet natuurlijk niet de koffer zelf. Je wilt natuurlijk niet een paar dagen van tevoren in alle haast een reiskoffer aanschaffen. Een échte aanrader zijn de koffers van Samsonite. Met soms zelfs 10 jaar fabrieksgarantie koop je een koffer die jaren meegaat. Van de basic Aeris tot de stijlvolle Cosmolite, Samsonite biedt trolleys voor ieder budget.

Grote schoonmaak

Schoonmaken; één van de laatste dingen waar je aan denkt bij het woord ‘ontspanning’. Hoe oudbollig het ook klinkt onze tip is een grote schoonmaak. Nog even snel het bed opmaken, strijken en de vaatwasser uitruimen en het huis is weer helemaal netjes. Er is toch niets beters dan na een heerlijke zonvakantie thuiskomen, op de bank ploffen en niets te doen. Zo houd je nog even iets langer vast aan het vakantiegevoel.

Comfort tijdens het reizen

Een paar uur in het vliegtuig of een lange zit in de auto, een comfortabele reis zorgt voor een relaxte vakantie. Een nekkussen is hierbij een ideale uitkomst. Met de travel pillows van Samsonite heb je geen stijve nek en maak je een heerlijke nachtrust. Is het nog licht buiten? Zet dan een slaapmasker op om lekker te slapen. Maak ook plaats in je tas voor een paar lekkere dikke sokken. Weg met die strakke schoenen en relax in die comfortabele sokken.

Ga offline

Die mooie locatie op het strand vraagt om een foto op Instagram, een post op Facebook en een korte video voor Snapchat. Vergeet alleen niet dat vakantie de tijd is om juist offline te gaan. Pak dat ene nieuwe boek van Dan Brown erbij en lees deze in het zonnetje. Geen afleidingen van sociale media, alleen jij en wat leesvoer.

Ontmoet nieuwe mensen

Met een prachtige vakantiebestemming is het verleidelijk om de dag lekker vol te plannen met het bezoeken van kerken, gebouwen en leuke hotspots. Neem ook eens de tijd om een praatje te maken met andere vakantiegangers en locals. Het draait niet alleen om te dingen die je ziet, maar ook om de leuke ervaringen met nieuwe mensen.